Για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)

Εργάστηκα κι εγώ, ως Υπουργός Υποδομών, μαζί με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του υπουργείου για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) που συνδέει την Λαμία με τη Δυτική Θεσσαλία και αργότερα με την Εγνατία Οδό.


Ο δρόμος αυτός αποτελεί κλειδί για την άρση της απομόνωσης της υποβαθμισμένης Δυτ. Θεσσαλίας. Η Δυτ. Θεσσαλία υποφέρει δεκαετίες τώρα απο την απομόνωση,την οικονομική καχεξία,αλλά και απο την πολύ επικίνδυνη υπάρχουσα χάραξη μέσω Δομοκού που έγινε αιτία χιλιάδων ατυχημάτων.

Σημειωτεον ότι το έργο αυτό κατασκευάστηκε με τις νέες ενισχυμένες προδιαγραφές ασφαλείας που εξέδωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο αυτοκινητόδρομος είναι επίσης εργαλείο ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων για μια περιοχή που μπορεί το επόμενο διάστημα να γίνει πόλος για χιλιάδες επισκέπτες στις φυσικές καλλονές της Πίνδου. Ταυτόχρονα αποτελεί την αφορμή για την μετεξέλιξη της παραδοσιακής οικονομίας της.

Απομένει το νότιο τμήμα μήκους 32 χιλιομέτρων Λαμία – Ξυνιαδα καθώς και το Βόρειο τμήμα που θα συνδέσει την Καλαμπάκα με την Εγνατία οδό.

Απαιτείται η πλήρης δραστηριοποίηση των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών αρχών για την ταχύτερη ολοκλήρωσή τους.

Θερμά συγχαρητήρια στους προηγούμενους και τους επόμενους από εμένα υπουργούς, το προσωπικό του υπουργείου, όλους τους πολύτιμους συνεργάτες που κόπιασαν για την επίλυση χιλιάδων προβλημάτων καθώς και τους κατασκευαστές.

INFO