Ψηφιακό μέρισμα: στα ύψη το τίμημα, ρεκόρ εμπιστοσύνης για τη χώρα

Με αφορμή τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το ψηφιακό μέρισμα, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα από την ΕΕΤΤ ο διαγωνισμός χορήγησης δεκαπενταετών δικαιωμάτων για την ανάπτυξη δικτύων και υπηρεσιών κινητών επικοινωνιών. Στις τρείς συμμετέχουσες εταιρείες COSMOTE, VODAFONE και WIND κατακυρώθηκε όλο το προς διάθεση φάσμα τόσο στη ζώνη των 800MHz όσο και στη ζώνη 2600MHz.

Ήταν ο μεγαλύτερος διαγωνισμός δικαιωμάτων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που έχει γίνει στην Ελλάδα. Η επιτυχία του psifiako-merismaυπερέβη κάθε προσδοκία. Το τίμημα είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ εισπράξει το Δημόσιο. Το συνολικό τίμημα ανήλθε στα 381.114.000 ευρώ. Αυτό το τίμημα αντιστοιχεί στο λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα. Έτσι η χώρα εκπληρώνει έγκαιρα, νωρίτερα από την 1η Νοεμβρίου 2014 μια μνημονιακή υποχρέωση.

Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες θα ωφεληθούν τώρα από νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες, δηλαδή θα έχουν ψηφιακές υποδομές ποιότητας και ταχύτητας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Συγχαίρω την ΕΕΤΤ για την άψογη διαχείριση της σημερινής διαγωνιστικής διαδικασίας αλλά και τον πολύμηνο ενδελεχή σχεδιασμό του διαγωνισμού που δεν ήταν καθόλου εύκολος. Λειτούργησε με τόλμη, ευθύνη και συνέπεια.

Αποδείχθηκε και με τη σημερινή μεγάλη διεθνή επιτυχία ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη στις προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Υπογραμμίστηκε με τον σαφέστερο τρόπο η πρόθεση για σημαντικές επενδύσεις με μεγάλο χρονικό ορίζοντα.

Είναι φανερό πως αν συνεχίσουμε με σταθερότητα, πείσμα και δουλειά, η Ελλάδα θα μπει σε φάση γρήγορης ανάπτυξης. Το μπορούμε και θα το πετύχουμε!».