Ιστορική συμφωνία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πέντε μεγάλες αλλαγές

Συνέντευξη Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην εκπομπή “Μέγκα Σαββατοκύριακο”.

“Όταν ανέλαβα, πριν από ένα χρόνο, η τρόικα μου ζητούσε αυξήσεις των εισιτηρίων και απολύσεις. Τελικώς, δεν απολύθηκε κανείς, – απεναντίας  θα προσλάβουμε 300 οδηγούς – ενώ οι τιμές των εισιτηρίων μειώθηκαν δραστικά”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην εκπομπή «ΜΕGAΣαββατοκύριακο» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Αναγνωστάκη.

Παράλληλα, μίλησε για παρατημένα έργα όπως η Γραμμή 4 του μετρό, από το Άλσος Βεΐκου έως το Γουδί, καθώς και το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την τηλεματική, που ξεκινούν με ισχυρή ενίσχυση και χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ και το ΕΣΠΑ.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τις τιμές των διοδίων, τόνισε ότι αυτές προβλέπονται στις συμβάσεις, οι οποίες υπερψηφίστηκαν από 250 βουλευτές το 2007. Εξάλλου, οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση θα ήταν δυσμενέστερη αφού τα επιτόκια δανεισμού μετά την κρίση τριπλασιάστηκαν. Σε κάθε περίπτωση τα αναλογικά διόδια είναι εν τέλει η δίκαιη λύση, η οποία θα εφαρμοστεί άμεσα στην Εγνατία.

Τέλος, σχετικά με το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας πρότεινε:

«Να υπάρξει ένας ιστορικός συμβιβασμός, ο οποίος θα ορίσει εκλογές σε έξι μήνες, για παράδειγμα, πριν από τις ορισμένες κατά το Σύνταγμα εκλογές, το Δεκέμβριο του 2015, το Γενάρη του 2016.

Να επιλέξουμε γρήγορα Πρόεδρο. Όταν λέω γρήγορα δεν εννοώ εξωθεσμικά. Δεν εννοώ να φέρουμε μπροστά την εκλογή. Εννοώ να συνεννοηθούμε. Να επιλέξουμε έναν Πρόεδρο ο οποίος θα εκφράζει την εθνική ενότητα, τη λαϊκή ενότητα που είναι κουρελιασμένη λόγω της κρίσης.

 «Το επόμενο βήμα μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μια συμφωνία για πέντε μεγάλες αλλαγές. Πρώτη και κορυφαία αλλαγή το δίκαιο κράτος. Τη δίκαιη φορολογία. Το κράτος δικαίου· δηλαδή η απονομή της δικαιοσύνης. Δεν θα έρθει κανένας στην Ελλάδα να επενδύσει εάν βρίσκει το δίκιο του σε δέκα χρόνια. Πρέπει να είμαστε καθαροί σε αυτό. Τέλος, να ανασυνταχθεί το πολιτικό σύστημα με πρώτο το δικό μας το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ το έχει ανάγκη η Ελλάδα. Με ποια προϋπόθεση; Ότι μπορεί να εγγυηθεί αυτές τις αλλαγές».  

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε  ολόκληρη την συνέντευξη  του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο:

http://www.megatv.com/megask/default.asp?catid=27710&subid=2&pubid=33967763&fb=1