«Φιλοσοφία μας, ένα αστικό τρένο, φιλικό προς το περιβάλλον, ασφαλές, γρήγορο και αποτελεσματικό»

Ομιλία υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μ. Χρυσοχοΐδη στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με θέμα «την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αττικής ως το λιμάνι του Λαυρίου»

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους, αλλά και τους δημάρχους, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής για τη συμμετοχή τους στη σημερινή μας συνάντηση.

Θα ήθελα να διευκρινίσω, ότι πρέπει να ληφθούν πρώτα οι πολιτικές αποφάσεις, που αφορούν  την επιλογή και την ένταξη κάποιων έργων στα προγράμματά μας και στη συνέχεια, να ακολουθήσουν οι μελέτες των έργων και η υλοποίησή τους.

Το δεύτερο, που θέλω να τονίσω ή να επισημάνω, είναι -οι δήμαρχοι ξέρουν καλύτερα από εμένα- ότι στα συρτάρια και στα ντουλάπια τους υπάρχουν δεκάδες μελέτες για διάφορα θέματα, αλλά αυτό δεν φτάνει για να χρηματοδοτηθεί και να κατασκευαστεί ένα έργο. Γι’ αυτό λοιπόν, θα παρακαλέσω όλη η διαδικασία από εδώ και πέρα σε σχέση με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την ένταξη και στη συνέχεια υλοποίηση του έργου, θα γίνεται από το υπουργείο και με τους συνεργάτες τους οποίους, εμείς θα έχουμε ορίσει, με πρώτο τον ΟΣΕ φυσικά, έτσι ώστε να απαντηθούν συνολικά όλα τα ερωτήματα,  τα οποία θα τεθούν.

Το τρίτο, που θέλω να πω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριοι δήμαρχοι, είναι, ότι προσωπικά είμαι εναντίον αυτής  της λογικής, που επικράτησε στην Ευρώπη για πολλές δεκαετίες και στη συνέχεια στη χώρα μας, όπου δημιουργήσαμε υποδομές, οι οποίες  στηρίχθηκαν στο τσιμέντο και σε «φαραωνικού» τύπου κατασκευές, οι οποίες αποδεικνύεται, ότι δεν χρειάζονται. Από την άλλη μεριά, όπως λέει και ο δήμαρχος του Κορωπίου, δεν δημιουργήσαμε στοιχειώδεις υποδομές, για να απορροφήσουμε τις δραστηριότητες, που δημιουργούν αυτές οι υποδομές.

Δυστυχώς, οφείλουμε να πάρουμε μαθήματα από το παρελθόν, για να γίνουμε καλύτεροι, φιλικότεροι στο περιβάλλον. Να γίνουμε για τις επόμενες γενιές πιο χρήσιμοι και τελικά, να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους συμπολίτες μας.

Πρέπει να σας πω, ότι πριν ένα χρόνο που πήγα στο Υπουργείο, συνάντησα ένα φαινόμενο, το οποίο πραγματικά με στενοχώρησε πάρα πολύ. Είδα με το δήμαρχο του Κορωπίου και πολλούς άλλους από εσάς, αυτοδιοικητικούς  και πολίτες, ένα δίκτυο, το οποίο δυστυχώς, είχε τεράστια προβλήματα: λεηλατημένο, παρατημένο, που δεν εξυπηρετούσε τους πολίτες.

Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και πρέπει να σας πω, ότι κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και συνεχίζουμε να την κάνουμε, διότι αυτά τα  απαράδεκτα φαινόμενα της εγκατάλειψης των υποδομών της χώρας, της μη εξυπηρέτησης των πολιτών, του μη σεβασμού απέναντι σε έναν ανάπηρο, για να μπορεί να ανέβει να πάρει το τρένο και μια σειρά άλλα τέτοια φαινόμενα, δεν πρέπει να υπάρξουν ξανά.

Πρέπει να σας πω και θέλω να το πω προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται στο ζήτημα αυτό, να υπάρξει από τη δική μου πλευρά καμία υποχώρηση. Τα έργα είναι για να δουλεύουν και να εξυπηρετούν τους πολίτες. Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτά και κυρίως οι κατασκευαστές και οι διαχειριστές τους, οφείλουν να σέβονται αυτά που εισέπραξαν από το δημόσιο, να εξυπηρετούν τους πολίτες μαζί με μας, που είμαστε υποχρεωμένοι  από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Το τέταρτο θέμα, το οποίο θέλω να θέσω, είναι, ότι μιλάμε για προαστιακό σιδηρόδρομο. Ακούστηκαν εδώ «ταχύτητες», όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Χαλβατζής. Ακούστηκαν θέματα για αστρονομικές ταχύτητες, για 200 και 250 χιλιόμετρα. Τι να τα κάνουμε αυτά; Υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε τέτοια πράγματα, για να φτάσουμε 3 ή 5 λεπτά νωρίτερα ενδεχομένως στο Λαύριο;

Μιλάμε για προαστιακό, δηλαδή μιλάμε για ένα τρένο φιλικό στο περιβάλλον, απλό, λιτό και γρήγορο, με 120 χιλιόμετρα, που περνάει από τις πόλεις μας, για να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους. Το πιο σημαντικό  είναι, ότι συνδέει το μητροπολιτικό συγκρότημα με το λιμάνι του Λαυρίου, που είναι ο τελικός προορισμός. Μια σημαντική υποδομή της χώρας, η οποία δεν λειτουργεί όσο πρέπει  για πάρα πολλούς λόγους, τεχνικούς, που αφορούν το ίδιο το λιμάνι και λόγους που έχουν σχέση με τη σύνδεσή του.

Σε απάντηση του κ. Λουκά, του εκλεγμένου Δημάρχου Λαυρεωτικής, περί του θέματος της Αττικής Οδού και των επεκτάσεων, θέλω να πω, ότι είναι ένα θέμα που θέλουμε να δούμε το επόμενο διάστημα. Να δούμε, πώς θα ολοκληρώσουμε ή θα συμπληρώσουμε τις υποδομές, ούτως ώστε η σπουδαία υποδομή της Αττικής Οδού να επεκταθεί προς νοτιοανατολικά. Αυτή είναι λοιπόν η φιλοσοφία μας, ένα αστικό τραίνο, φιλικό προς το περιβάλλον, ασφαλές, γρήγορο και αποτελεσματικό, που πρέπει να κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Θέλω να σας πω, ότι ακούμε χρόνια γι’ αυτό το έργο – κι εγώ το ακούω και το άκουγα πριν πάω στο Υπουργείο. Έγινε απόλυτα προσωπική μου απόφαση μαζί με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, να αναλάβουμε υπεύθυνα και αυτό, διότι ό,τι κάνουμε οφείλουμε να το κάνουμε ολοκληρωμένο και να λειτουργεί.

Τα δίκτυα έχουν πολύ μεγάλη αξία για τη χώρα μας, διότι πρόκειται για μια χώρα τουριστική και μια χώρα που έχει συγκεντρώσει δυστυχώς το 40% του πληθυσμού της στο μητροπολιτικό κέντρο Αττικής και μια χώρα που το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει επίκεντρο της μεταφοράς προϊόντων και από θαλάσσης και μέσω σιδηροδρόμου. Ήδη, ξεκίνησε από τον Πειραιά και το Λαύριο θα αποτελέσει ακόμη ένα επίκεντρο δραστηριοτήτων logistics και διαμεταφορικών λειτουργιών. Συνεπώς, ο στόχος είναι μεγάλος και μεγάλη είναι και η πρόκληση για την Ανατολική Αττική και για την Ελλάδα συνολικότερα, γιατί τα δίκτυα μας ενώνουν και δικτυώνουν τις δραστηριότητές μας. Αυτή η λογική κυριάρχησε και σε μένα προσωπικά ως αρμόδιο Υπουργό και στις υπηρεσίες και εντάξαμε αυτό το έργο στα εθνικά προγράμματα. Πρόκειται για εθνικό πρόγραμμα ενταγμένο στον κεντρικό σχεδιασμό και θα εγκριθεί σε λίγες μέρες από την ΕΕ.

Δεν έχει καμία συμμετοχή η Περιφέρεια, αλλά, εάν χρειαστεί κάποια συμπληρωματική συμβολή από την Περιφέρεια με ενδεχόμενα έργα σχετικά με το σιδηρόδρομο, θα το δούμε. Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα σχετικά με την Περιφέρεια. Συνεχίζω με τα επιμέρους ζητήματα, αλλά ξεκαθαρίζω κ. Πρόεδρε, ότι δεν θέλω να υπεισέλθω λεπτομερώς στα καθαρά τεχνικά θέματα, που αναφέρθηκαν στην αίθουσα και θα προσπαθήσω, να απαντήσω γενικότερα μιλώντας, με σκοπό στα επιμέρους ζητήματα, να προκύψουν ακριβείς απαντήσεις από τις συναντήσεις, που θα κάνουμε με τους φορείς.

Επειδή με ρώτησε η κυρία Ουζουνίδου, αλλά αναφέρθηκε και ο κ. Πετράκος ως Πελοποννήσιος, που ασχολείται με τα ευρύτερα θέματα της περιοχής, φέτος στο καινούριο Πρόγραμμα δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να καλύψουμε την υποδομή από την Πάτρα μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να υπάρξει ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο δίκτυο και αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορες κατασκευές του τμήματος Κόρινθος-Πάτρα εν εξελίξει και θα υπάρξουν και επιμέρους παρεμβάσεις εντός της πόλης της Πάτρας, αλλά και στο Ρίο, ούτως ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι υποδομές, που έχουν κατάληξη στο λιμάνι της Πάτρας. Στη συνέχεια, θα υπάρχει ο άξονας Πάτρας-Καλαμάτας, στον οποίο αναφέρθηκε ειδικότερα και ο κ. Πετράκος, όπως επίσης κι ένα τμήμα του σιδηροδρόμου από την Κόρινθο ως την Τρίπολη και την Καλαμάτα, που ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τουριστικούς σκοπούς.

Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι, ότι το 2020 ουσιαστικά ολοκληρώνεται η σιδηροδρομική υποδομή στη χώρα, μια υποδομή που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια. Δυστυχώς, το μοντέλο που είχε επιλεγεί, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες δεν εξυπηρετούσε τέτοιους αναπτυξιακούς στόχους, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Ξεκινά η συνολική επένδυση στο σιδηρόδρομο και με αυτή τη λογική εντάχθηκε και το τμήμα Κορωπίου-Λαυρεωτικής. Είναι ένα έργο 32 χιλιομέτρων και το θέμα είναι να κατασκευάσουμε έναν γρήγορο, ασφαλή, φιλικό προς το περιβάλλον σιδηρόδρομο, ανεξάρτητα από το επιμέρους θέμα, που αναφέρθηκε προηγουμένως, διότι όπως ειπώθηκε για 250 χλμ., μπορεί να ειπωθεί και 350 ή για το αν θα είναι ανισόπεδες διαβάσεις κλπ.

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, δεν υφίσταται ισόπεδη διάβαση επί της λεωφόρου Μαρκοπούλου, είναι προφανές. Θέλω να πω δηλαδή, ότι θα υπάρξουν όλες οι αναγκαίες ιεραρχήσεις, έτσι ώστε ο σιδηρόδρομος να πηγαίνει σωστά και στην ώρα του. Έθεσε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής το ζήτημα της πόλης και μια σειρά άλλων θεμάτων. Θα τα δούμε αυτά, γι’ αυτό συζητάμε και θα συζητήσουμε και σε υπηρεσιακό επίπεδο. Γι’ αυτό προτείνω άμεσα να κληθείτε όλοι στο Υπουργείο, ενώ προτίθεμαι να καλέσω και την κυρία Δούρου, ώστε να γίνει μια συζήτηση συγκεκριμένα για το θέμα του σιδηρόδρομου και να ληφθούν κάποιες κατ’ αρχήν αποφάσεις, ώστε να μελετηθούν στη συνέχεια στο τεχνικό τους μέρος και εν τέλει να απαντηθούν. Αυτό που έχει σημασία, είναι, ότι το αργότερο μέχρι το 2020, θα έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το Λαύριο με ό,τι ασφαλώς συμφωνήσουμε, αφού συζητηθεί. Επίσης, στα πλαίσια της φιλοσοφίας που σας ανέλυσα προηγουμένως, πρέπει να βρούμε λύσεις στο ζήτημα της περαιτέρω λειτουργικότητας του υφιστάμενου προαστιακού και όπως ακούστηκε προηγουμένως και από τον Δήμαρχο Κορωπίου, να δοθούν λύσεις σχετικά τους χώρους στάθμευσης, τις υποδομές κλπ.