Αλλαγές για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τη δίκαιη και αναλογική φορολόγηση

Συνέντευξη Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην τηλεοπτική εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ

Για την επικαιρότητα

«Δεν είμαστε μόνοι μας, μας παρακολουθούν όλοι. Οι αγορές είναι πολύ σκληρές, επιδιώκουν τα δικά τους παιχνίδια. Η Ελλάδα παραμένει αδύναμος κρίκος. Είμαστε πολύ χαμηλά στη βαθμολογία των αγορών και ανά πάσα στιγμή μπορούν να μας τσακίσουν. Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η πολιτική αβεβαιότητα.

Το ζητούμενο σήμερα είναι η απασχόληση, οι θέσεις εργασίας, η ανάπτυξη. Είναι να γίνουν αλλαγές υπέρ των φτωχών ανθρώπων, που πλήττονται περισσότερο. Είναι να υπάρξει δίκαιη αναλογική φορολόγηση. Η υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν οι αλλαγές για τις οποίες έχει δεσμευθεί. Ωστόσο οι αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν, υπό την προϋπόθεση ότι είναι για το καλό του λαού, της οικονομίας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Περιμένουμε, λοιπόν,  την οριστική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τοEurogroup, γιατί αυτό θα μας δώσει περαιτέρω, αξιοπιστία στις αγορές. Και τέλος, να δούμε το θέμα τους χρέους».

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

«Έχουμε μπροστά μας ένα θεσμικό γεγονός, το οποίο επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι άλλοι να μετατρέψουν σε εκλογικό γεγονός και να οδηγήσουν τη χώρα σε αστάθεια. Αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα, ανασφάλεια στις αγορές, έλλειψη εμπιστοσύνης στους επενδυτές. Ζήτησα να βρούμε μια λύση σύντομα για το θέμα του ΠτΔ. Οι θεσμοί δεν είναι, για να τους χρησιμοποιεί ο καθένας κατά βούληση. Η  εκλογή του Προέδρου είναι ευκαιρία να συμφωνήσουμε, να σεβαστούμε το θεσμό, να εκλέξουμε έναν Πρόεδρο, που θα ενώνει τους Έλληνες, θα μας εκπροσωπεί στο εξωτερικό και θα εκπροσωπεί τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

Για τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε και υπάρχει ως παράταξη, ως αξίες, ως ιδανικά και ως αρχές, μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Για το ότι φτάσαμε ως εδώ φταίνε πολλά πράγματα, φταίμε εμείς οι ίδιοι,  αλλά αυτό που έχει σημασία σήμερα να δούμε, είναι τι είναι το ΠΑΣΟΚ. Τι εκπροσωπεί στη σημερινή εποχή. Ποιες αρχές, ποιες αξίες, ποια ιδεολογία και ποιες πολιτικές εφαρμόζει. Αν δούμε όλα αυτά, τότε μπορούμε να χαράξουμε μια πορεία για το μέλλον. Αυτό που χρειάζεται σήμερα, είναι να ξαναμαζέψουμε τον κόσμο, που είναι διάσπαρτος και να τον φέρουμε κοντά μας, μέσα από ένα μεγάλο αναγεννητικό, πολιτικό, ιδεολογικό συνέδριο. Κι αφού συγκροτήσουμε αυτές τις δυνάμεις στη συνέχεια να προχωρήσουμε».

 

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο link:

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=253225