Οδική ασφάλεια και προστασία των οδικών εμπορευματικών μεταφορών

Ομιλία του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην “Διημερίδα ενημέρωσης των αρχών Οδικού Ελέγχου της νοµοθεσίας μεταφορών”

«Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα, το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Το κράτος οφείλει να απαντά στις ανάγκες των ανθρώπων και της οικονομίας». Με τον τρόπο αυτό, ξεκίνησε την ομιλία του ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην «Διημερίδα ενημέρωσης των αρχών Οδικού Ελέγχου της νοµοθεσίας μεταφορών».
Η διημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 στο Αµφιθέατρο του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ, αφορούσε την ενημέρωση των αρχών οδικού ελέγχου της νοµοθεσίας μεταφορών, µε σκοπό το συντονισµό και την εντατικοποίηση των ελέγχων σε φορτηγά εθνικών και διεθνών οδικών εµπορευµατικών µεταφορών.
Ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ τόνισε κατά την ομιλία του, τη σημασία της οδικής ασφάλειας και της προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού στον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών στη Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι το κράτος έχει υποχρέωση να διασφαλίζει ένα περιβάλλον σταθερό και υγιές στον εν λόγω τομέα.
Εν συνεχεία, σημείωσε ότι

«το θέμα των ελέγχων απ’ όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου, πρέπει να αποκτήσει έναν χαρακτήρα μονιμότητας και τελικά να περιβληθεί με τον τύπο του νόμου».

Επ’ αυτού, ανακοίνωσε ότι υφίσταται πρόταση νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα συμπεριλάβει όλες τις ανάγκες, σε ένα νόμο.
Τέλος, ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός, ότι υπάρχει πολιτική βούληση και απόφαση για την επιβολή των συγκεκριμένων μέτρων και την τήρηση του νόμου, με ριζικές αλλαγές. Δεν παρέλειψε, όμως, τη σημασία του διαλόγου, κατά τη διάρκεια της διημερίδας, και τα χρήσιμα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτή για τη διαμόρφωση του τελικού πλαισίου.