«Να πάμε σε ένα μαζικό, αναγεννητικό συνέδριο»

Απαντήσεις υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, 19/06/2014

Δημοσιογράφος: Θέλετε να πείτε και κάτι πολιτικό σχετικά με αυτά που ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες στις εφημερίδες και τα sites για τις γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ, για τις βολές κατά Βενιζέλου, για την στάση του Λοβέρδου κτλ;

Υπουργός: Θέλω να πω ότι πρέπει να πάμε δουλεύοντας και όχι δηλώνοντας. Πρέπει να πάμε βήμα – βήμα μαζί με τους Έλληνες, για την έξοδο από την κρίση, για να δίνουμε κάθε μέρα και λίγο περισσότερες δουλειές στα νέα παιδιά. Αυτό πρέπει να κάνουμε, μαζί με κάτι άλλο το οποίο είναι αναγκαίο να γίνει: Οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στην χώρα. Ας μην γελιόμαστε, η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει και κυρίως αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι το κράτος στην Ελλάδα. Οι αλλαγές στο κράτος απαιτούν τόλμη από τους πολιτικούς, σχέδιο, αποφάσεις και αποτέλεσμα, διαφορετικά θα οδηγούμαστε συνεχώς σε τροικανά αποτελέσματα και τροικανές μεθόδους. Όμως εγώ πιστεύω ότι είμαστε ικανοί άνθρωποι και οι Έλληνες και οι πολιτικοί και είναι αυτή την στιγμή που πρέπει να το αποδείξουμε, ότι δηλαδή είμαστε ικανοί να αλλάξουμε ριζικά το δημόσιο, να το κάνουμε υπηρέτη του πολίτη, να το κάνουμε υπηρέτη της ανάπτυξης. Αυτός θα είναι ο στόχος μας.

Δημοσιογράφος: Άκουσα στα αυτιά μου Λοβέρδο κάτσε ήσυχα;

Υπουργός: Ακούσατε στα αυτιά σας, ότι από εμένα δεν ακούτε τέτοια πράγματα, ποτέ. Ακούτε μόνο ένα πράγμα, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά: Δουλειά, δουλειά, δουλειά, αποτέλεσμα και βεβαίως μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Δημοσιογράφος: Θα είστε υποψήφιος Πρόεδρος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ;

Υπουργός:

Αυτό που θέλω να σας πω ότι εμείς στο ΠΑΣΟΚ θέλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί για να πάμε σε ένα μαζικό συνέδριο. Ένα συνέδριο στο οποίο θα κληθούν όλοι, και αυτοί που είναι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ και αυτοί που σήμερα δεν είναι. Θα γίνει ένα οικουμενικό, πανελλήνιο κάλεσμα για να κληθούν όλοι και να πάμε σε ένα μαζικό, αναγεννητικό συνέδριο. Για μια πρόταση εξουσίας, για ένα ΠΑΣΟΚ που θα θελήσει να διεκδικήσει ξανά, με την αυτοδύναμη πρότασή του, την ηγεσία της χώρας. Αυτό θέλουμε να κάνουμε.