Εκτέλεση έργου με βάση τους κανόνες και τους ρυθμούς της σύμβασης και το νόμο

Δήλωση υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μ. Χρυσοχοΐδη σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εξελίξεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Εξελίξεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν προσχήματα και μάλιστα προκλητικά. Υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλοί παράγοντες που δεν θέλουν αυτό το έργο. Καλώ όλους τους εμπλεκομένους, να επιδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Γιατί αυτή τη στιγμή ο καθένας, για λόγους εγωιστικούς, για λόγους οικονομικούς, δείχνει έναν κακό εαυτό.
​Ωστόσο, επαναλαμβάνω αυτό που δήλωσα το Σεπτέμβριο, ότι είμαι εδώ – και πήγα στη Θεσσαλονίκη – για να ξεμπλοκάρω το έργο. Και το εννοώ αυτό. Το έργο προχώρησε.

Μπορώ να πω τώρα, 6 μήνες μετά, ό,τι είχε προγραμματιστεί έγινε.

Οτιδήποτε λοιπόν τίθεται, που έχει σχέση με συμβάσεις υπογεγραμμένες μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών κατασκευαστών, αυτό δεν μπορεί ν’ αλλάζει επειδή αλλάζουν τα συμφέροντα.

​Να είναι σαφέστατο αυτό: Οι συμβάσεις είναι σεβαστές από όλους, και από το Δημόσιο και από τους ιδιώτες. Ωστόσο,

ως εκπρόσωπος του δημοσίου συμφέροντος και του συμφέροντος των πολιτών, θέλω να πω ότι σ’ ένα δύσκολο έργο όπως είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης, χρειάζεται να επιδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να γεφυρωθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

​Άρα λοιπόν η σύμβαση είναι εδώ. Η σύμβαση δεν αλλάζει ανάλογα με τις εποχές. Το έργο θα εκτελεστεί και θα εκτελεστεί με βάση τους κανόνες και τους ρυθμούς, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη σύμβαση και καθορίζονται από το νόμο και τις διατάξεις του.