«Σήμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα»

Δήλωση Μιχάλη  Χρυσοχοΐδη μετά την συνάντηση του με τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. Όλι Ρεν στις ΒρυξέλλεςΣήμερα λάβαμε την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν είναι μόνο πολιτική, είναι προπαντός οικονομική, καθώς τα έργα των αυτοκινητοδρόμων χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο  από τους Ευρωπαϊκούς πόρους: ΕΤΠΑ, Ταμείο Συνοχής και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.  Αυτό δεν ήταν προφανές πριν ένα χρόνο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία, τόσο από την Ελληνική πλευρά, όσο και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των οργάνων και των υπηρεσιών.  Χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία στον κ. Η. Reichenbach. Υπήρξε ο καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Η Ελληνική οικονομία διψάει για επενδύσεις και αυτή τη φορά είμαστε στην αφετηρία με μπουλντόζες και καύσιμα.   Πηγαίνω στη Βουλή, για να ψηφίσουμε την επανεκκίνηση, όχι μόνο των αυτοκινητόδρομων, αλλά προπαντός των πραγματικών επενδύσεων. Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη είναι σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς τα έργα απλώνονται σε όλη τη χώρα. Θα δουλέψουν και οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μικρές μα πάνω απ΄ όλα δημιουργούνται δουλειές για τους συμπολίτες μας.

Το σήμα εμπιστοσύνης,  που λάβαμε σήμερα, απευθύνεται σε όλους τους  Έλληνες, που κάνουν θυσίες για αυτό τον τόπο.

Το σήμα εμπιστοσύνης είναι απάντηση στις Κασσάνδρες ντόπιες και ξένες, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να ανατρέψουν τις προσπάθειες μας για επανεκκίνηση της οικονομίας και των επενδύσεων.