Άμεση κατασκευή του έργου Πάτρα – Πύργος
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, συνάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Κατσιφάρα Απόστολο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ.  Καφύρα Χαράλαμπο, τους βουλευτές Δυτικής Πελοποννήσου, καθώς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός δήλωσε:

«Η Ελλάδα μπαίνει σιγά-σιγά, αλλά σοβαρά, ξεκάθαρα και αποφασιστικά, σε μια φάση ανασύνταξης και θετικής πορείας. Το πρώτο έμπρακτο σήμα σε  αυτή την κατεύθυνση, είναι οι επενδύσεις και οι  υποδομές στις μεταφορές. Θέλω να σας πω λοιπόν, ό,τι ξεκινάνε τώρα οι οδικοί άξονες. Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις, πολύχρονες, καθώς επίσης και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Μερικά έργα συντμήθηκαν, για παράδειγμα ο αυτοκινητόδρομος της «Ολυμπίας Οδού», δεν περιλαμβάνει το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα. Σας κάλεσα λοιπόν εδώ σήμερα  για να σας ανακοινώσω πως είναι πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης, όλα τα έργα που εξαιρέθηκαν λόγω σύντμησης, να πραγματοποιηθούν. Όχι ότι  κάνουμε χάρη σε κανέναν, αλλά γιατί οι υποδομές στις μεταφορές  είναι αναγκαία προϋπόθεση παντού για να ξαναξεκινήσει η χώρα.

Ανακοινώνω λοιπόν  σήμερα την άμεση πραγματοποίηση, την άμεση κατασκευή του έργου  Πάτρα-Πύργος – Τσακώνα, μέρος του αυτοκινητοδρόμου της «Ολυμπίας Οδού».

Η Ηλεία είναι ένας αγροτικός, παραγωγικός  νομός αλλά ταυτόχρονα και τουριστικός, από τους πρώτους νομούς στη  χώρα στην κρουαζιέρα.

Αγροτικά προϊόντα και τουρισμός είναι οι στρατηγικοί, παραγωγικοί τομείς για να ξαναξεκινήσει οικονομικά η χώρα. Τους ενισχύουμε με επενδύσεις και τους διευκολύνουμε  με υποδομές. Ξεκινά λοιπόν, ο δρόμος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα τους επόμενους μήνες και θα ολοκληρωθεί  ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της κατασκευής της υπόλοιπης  «Ολυμπίας Οδού» δηλαδή Κόρινθος-Πάτρα,  μιας σύμβασης,  η οποία σε λίγες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή  για ψήφιση».