Η πόλωση είναι καταστροφική | ΤΑ ΝΕΑ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη οι ψηφοφόροι της  Β’ Αθηνών σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο Ίλιον  

Η μάχη του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στη Β’ Αθηνών και τα βέλη στον Γιώργο Παπανδρέου

Πόλωση. Αυτή είναι η λέξη που απεχθάνεται περισσότερο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Είναι η λέξη που του δίνει πάτημα να απαντήσει κάθε φορά που του τίθεται το ερώτημα: Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ

Σας λέω ότι η πόλωση είναι καταστροφική. Ο φόβος και η οργή που καλλιεργούνται από τον έναν και από τον άλλο είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι για να υπάρξουν ψύχραιμοι πολίτες που να αξιολογούν τα πράγματα σωστά λέει. Μάλιστα υποστηρίζει ότι η αυτοδυναμία αποτελεί απλώς ένα κόλπο του εκλογικού νόμου, ενώ το ζητούμενο είναι η πλειοψηφία της κοινωνίας να εκφραστεί για μια αριστερή προοδευτική λύση.

Ο υπουργός Υποδομών στις ομιλίες του πάντα κάνει λόγο για την αναγκαιότητα ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου. Είναι απαραίτητο όσο ποτέ ένα εκλογικό μέτωπο στον χώρο της Κεντροαριστεράς με αυτοδύναμη πρόταση εξουσίας, συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του.

Αυτή η πρόταση άλλωστε είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς μπαίνοντας στην προσωπική ιστοσελίδα του. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν συναντά τους ψηφοφόρους του σε σπίτια και καφετέριες, πρακτική που συνηθίζουν πολλοί συνυποψήφιοι του.

Προσωπικά είμαι υπέρ των ανοιχτών συγκεντρώσεων τις οποίες προετοιμάζει το γραφείο μου που μου δίνουν τη δυνατότητα να συναντήσω φίλους, ψηφοφόρους και ανθρώπους που θέλουν να ακούσουν τον λόγο μας λέει.

Μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο Ιλιον, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα κάνει σε διάφορες συνοικίες στη Β’ Αθηνών, όπου δίνει την εκλογική μάχη μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

Κατά τη συνάντηση ως υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα που έχουν σχέση με την προστασία των περιοχών της Δυτικής Αθήνας από τις πλημμύρες. Στην κουβέντα μπαίνουν και άλλες πτυχές που απασχολούν το ακροατήριο του: ο κόσμος του μεταφέρει την αγωνία του για την επόμενη μέρα, αν θα έχει αύριο δουλειά, αλλά και την αδυναμία του να αντεπεξέλθει στην υψηλή φορολόγηση.

Και όταν η συζήτηση φθάνει στο μέλλον της παράταξης, τότε, τα πράγματα ζορίζουν.

Η παρότρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στους ψηφοφόρους είναι να αγωνιστούν για να κρατήσουν όρθια την παράταξη. Για να μπορεί την επόμενη μέρα να ανασυνταχθεί και να προσφέρει στη χώρα ένα μαξιλάρι και την εγγύηση της πολιτικής σταθερότητας τους λέει.

Το ακροατήριό του απαρτίζεται από ένα κομμάτι του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ αλλά και από μια μερίδα της νεολαίας που δεν είναι οργανωμένη και δραστηριοποιείται σε επιστημονικούς φορείς, στην Αυτοδιοίκηση και σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

Μοιραία η κουβέντα έρχεται και στο θέμα ποιοι είναι τελικά ΠΑΣΟΚ . Όσοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ είναι ΠΑΣΟΚ και όσοι ψηφίζουν το κόμμα που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, επιχείρησαν ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστό λέει με έμφαση στο ακροατήριό του.

Και όσο προχωράει η κουβέντα τόσο περισσότερο φαίνεται η διαφωνία του υπουργού Υποδομών για την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα.

Από τα κόμματα δεν φεύγεις όταν έχεις αντίρρηση και διαφωνία. Μένεις μέσα και παλεύεις. Όπως έκανα εγώ. Ούτε κρύφτηκα ούτε έφυγα. Έμεινα και έδωσα τη μάχη για τις απόψεις μου τονίζει με έντονο ύφος.

Στο ερώτημα αν έπρεπε να γίνει ντιμπέιτ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποφεύγει να πει ναι ή όχι και δίνει τη δική του απάντηση,

θα σας πω ότι δυστυχώς η προεκλογική συζήτηση, ο προεκλογικός διάλογος και η προεκλογική ατζέντα είναι εκτός θέματος. Επικρατεί πόλωση, φανατισμός. Τίποτα άλλο. Και γενικολογίες.

Αυτό είναι το θέμα που τον απασχολεί και τον ανησυχεί σε αυτές τις εκλογές. Η εκτός θέματος συζήτηση λέει. Ανησυχώ για την πολιτική σταθερότητα και για το αν η επόμενη μέρα θα δικαιώσει τις θυσίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Yπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υποψήφιος στη Β ' Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ «θέλω να είμαι ψύχραιμος και συγκεντρωμένος»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Yπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υποψήφιος στη Β ‘ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ «θέλω να είμαι ψύχραιμος και συγκεντρωμένος»

Το πρώτο πράγμα που κάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μόλιε ξυπνήσει είναι να ρίξει μια ματιά στα sites και να ενημερωθεί για την επικαιρότητα.

Ακολουθούν συνήθως συνεντεύξεις στα ραδιόφωνα, μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τους συνεργάτες του και μετά πηγαίνει στο γραφείο του στο υπουργείο.

Εκεί κάθεται μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια αρχίζει τις  περιοδείες σε διάφορες περιοχές της  εκλογικής του περιφέρειας. Δεν ακολουθεί κάποιον συγκεκριμένο κανόνα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της  ημέρας ενώ αυτόν τον καιρό το φορτωμένο του πρόγραμμα δεν του επιτρέπει να γυμνάζεται.

Μόνο αν είσαι ψύχραιμος και επικεντρωμένος στον στόχο σου τον πετυχαίνεις. Υπάρχει σύγχυση για την Ευρώπη

Το μότο του υπουργού Υποδομών είναι: Παλεύουμε για δουλειά, δικαιοσύνη και παιδεία. Ωστόσο, τον προβληματίζει το κατά πόσον ο κόσμος γνωρίζει καλά τον τρόπο που λειτουργεί η EE προκειμένου να έχει καλύτερη αντίληψη τού τι ψηφίζει.

Πιστεύω ότι επειδή υπάρχει αυτή η γενικολογία και επειδή η ατζέντα είναι του 2012 και όχι του 2015, αυτό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση για τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών υποστηρίζει.