Για την 41η επέτειο της Ιδρυτικής Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ 

Η ιδρυτική μας πράξη είναι η ιστορική και θεσμική μας μνήμη. Δεν καταφεύγουμε στην νοσταλγία. Θυμόμαστε και τιμούμε, γιατί η αλλαγή και η πρόοδος είναι διαρκή πολιτικά ζητούμενα.  


Η “3η Σεπτέμβρη” είναι η υπόμνηση ότι οι εμπειρίες, τα συναισθήματα, τα βιώματα και οι αξίες των δημοκρατικών πολιτών δεν είναι συγκυριακά και ευκαιριακά ζητήματα. Υπάρχουν πάνω από τις συγκυρίες και εκφράζονται διαχρονικά μέσα από την ανάγκη για εμβάθυνση της δημοκρατίας, αντιμετώπιση των ανισοτήτων, ανάπτυξη για όλους και έξοδο από την κρίση.

Το συκοφαντημένο ΠΑΣΟΚ, περισσότερο ενωμένο, αισιόδοξο και ιστορικά δικαιωμένο από την κατάρρευση όλων των ψευδαισθήσεων, δίνει με αξιώσεις αυτήν την εκλογική μάχη μαζί με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Οι πολίτες μπορούν σήμερα με περισσότερη ψυχραιμία να αναστοχαστούν και να αξιολογήσουν το ιστορικό, πολιτικό και ηθικό του φορτίο, μετά τις δραματικές εμπειρίες των τελευταίων μηνών.

Ο τόπος χρειάζεται υπεύθυνα κόμματα, συναίνεση για αλλαγές και συνεργασίες.Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που εγγυάται την σταθερότητα, τις μεταρρυθμίσεις, τις συνεργασίες και την προοδευτική διακυβέρνηση και το έχει αποδείξει με την υπεύθυνη και συνεπή στάση του από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα.

Με ευθύνη και αλήθεια, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά για να αντιμετωπίσει η χώρα τα σημερινά αδιέξοδα και να βγει γρηγορότερα και δικαιότερα από την κρίση.