«Η επαγγελματική αστυνομία αποτελεί την απάντηση στην πάταξη της τρομοκρατίας»

Την εκτίμησή του ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την πάταξη της τρομοκρατίας αποτελεί η ύπαρξη επαγγελματικής και αποτελεσματικής αστυνομίας, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


«Πρέπει να φτιάξουμε μια αστυνομία πλήρως επαγγελματική και αποτελεσματική και από την άλλη να θωρακίζουμε κάθε μέρα τη δημοκρατία με νόμους οι οποίοι είναι αυστηροί μεν αλλά δίκαιοι»

είπε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Καθημερινά» των Χρήστου Μάτη και Νικόλ Καζαντζίδου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τις αντιδράσεις που αναμένεται να προκαλέσει η αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι είπε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αυτή τη στιγμή είναι το ζητούμενο, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να αναζητηθούν ακραίες λύσεις.

«Πάντα υπάρχει κίνδυνος στο όνομα καταπολέμησης της τρομοκρατίας να διολισθήσουμε σε αυταρχισμούς, σε μεθόδους που περιστέλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, αλλά στις δημοκρατίες πρέπει να υπάρχει πάντοτε ο έλεγχος της νομιμότητας και να κυριαρχεί η λειτουργία της δικαιοσύνης»… είπε.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του πρώην υπουργού Γ. Πανούση, ο κ. Χρυσοχοΐδης αρνήθηκε λέγοντας ότι «δεν είναι καλή συζήτηση αυτή» και υπενθύμισε ότι πριν από την εξάρθρωση της οργάνωσης 17 Νοέμβρη και πολλά χρόνια ξοδεύτηκαν -όπως είπε- εκατομμύρια σελίδες εφημερίδων για να αναλύσουν το φαινόμενο της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

«Δεν υπήρχε καμία αλήθεια απ΄ όλα αυτά. Ήταν μια φιλολογία, παραμύθια, σαχλαμάρες. Θεωρίες περί CIA, μυστικών υπηρεσιών, αριανών, κ.λπ., ότι μπορούσε να φανταστεί ο καθένας», τόνισε.

Είπε ακόμα ότι για πολλά χρόνια στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ θεωρούνταν ως υποκινητής και ο ηθικός αυτουργός των τρομοκρατών και τόνισε ότι αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο ψέμα. «Κατηγορήθηκε η χώρα ότι ανεχόταν και υποστήριζε την τρομοκρατία. Όλα αυτά είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα;» αναρωτήθηκε.

Αναφερόμενος στη 17 Νοέμβρη είπε ότι τα μέλη της οργάνωσης δικάστηκαν και καταδικάστηκαν με βάση αποδείξεις, επισήμανε ότι δεν υπάρχει παγκοσμίως ίσως πιο «δεμένη» υπόθεση από αστυνομικής και δικαστικής άποψης και υπενθύμισε ότι μια προς μια, πράξεις, δολοφονίες, ληστείες κλπ. ερευνήθηκαν και αποδείχτηκαν με πλήρη στοιχεία, όπως ομολογίες, τεκμήρια, καταθέσεις, κ.ά.

Για την ΕΛΑΣ είπε ότι από το 2000 και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε μια επαγγελματική – σύγχρονη αστυνομία και σημείωσε πως πιστεύει στις δυνατότητές της παρά την κρίση που πλήττει τη χώρα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ


© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.