Δεν έχει άλλο χρόνο για συζητήσεις που δεν οδηγούν στη συμπόρευση, τη συνεργασία, τη συμπαράταξη
Michalis Chrisochoidis

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο πρώην υπουργός προσδιόρισε με ευθύτητα ότι στόχος και επιδίωξη είναι η συμπόρευση όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού ή όπως αλλιώς προσδιορίζεται ο καθένας, και η συμπόρευση να μετατραπεί σε συνεργασία και συμπαράταξη.

«Αυτός είναι ο οδικός μας χάρτης και το χέρι μας είναι διαρκώς ανοικτό προς όλους! Όχι με λόγια αλλά με πολιτικές και πρωτοβουλίες. Και τους περιμένουμε όλους», τόνισε συμπληρώνοντας: «Ο λόγος ύπαρξης επιβεβαιώνεται αν βαδίσουμε και πυκνώσουμε τις τάξεις του εγχειρήματος που περιέγραψα. Δεν έχει άλλο χρόνο για συζητήσεις που δεν οδηγούν στη συμπόρευση, τη συνεργασία, τη συμπαράταξη. Ναι! Υπάρχουν μνήμες. Υπάρχουν φορτία! Τίποτε δεν σβήνεται, δεν ξεχνιέται, δεν ακυρώνεται».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφερε ως παράδειγμα την κρίση στην ΕΕ, το 1965, όταν αποχώρησε η Γαλλία του Ντε Γκολ και οι υπόλοιποι ακολούθησαν τη λεγόμενη πολιτική του «άδειου εδράνου, της άδειας καρέκλας». Και εδώ λοιπόν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη υπάρχει διαρκώς ένα κενό έδρανο για όλους εκείνους που θέλουν και επιδιώκουν τη συμπόρευση, συνεργασία, συμπαράταξη», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ